Diyarbakır Adliyesi 2. Ceza Ağır Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Askeri Toz’un hayatını kaybetmesi sebebi ile adliye bahçesinde hatim duası okunup helva dağıtıldı.
Diyarbakır Adliyesi 2. Ceza Ağır Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Askeri Toz yaklaşık 10 ay kadar mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti. Toz için adliye bahçesinde dua okunarak helva dağıtıldı. Adliye bahçesinde gerçekleşen ve helva dağıtılan hatim duası törenine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bölge Adliye Başsavcısı Mahmut Yalçın Arı, Adalet Komisyon Başkanı Cihan Kart, Toz’un yakınları ve adliye personeli katıldı.
Duadan sonra Solmaz ve Toz’un beraber çalıştığı arkadaşları kendi elleri ile helva dağıttı. Toz’un vefatıyla ilgili konuşan Solmaz, kendisinin anısını yaşatmak arkasından ufak da olsa bir hayır yapmak için toplandıklarını söyledi. Solmaz, "Beraber çalıştığımız mesai arkadaşımız Askeri Toz’un vefatı nedeni ile kendisi için dört tane hatim indirdi arkadaşlarımız. O hatimlerin duasını yaptık. Hocamıza teşekkür ediyoruz. Burada onun da hatırasını yaşatma adına, hatırası adına küçük de olsa hayır yapmak ve dolayısıyla hem mensuplarımız hem de buraya gelen vatandaşlarımıza dağıtmak adına arkadaşlarımız helva hazırladılar. Arkadaşlarımıza ikram edeceğiz. Ruhu şad olsun. Allah mekanını cennet eylesin. Uzunca bir süre hastanede yattı. Tedavi süreci geçirdi. Ama sonunda maalesef ebediyete intikal etti. Ancak anısını hatırasını yaşatmak bizim için önemliydi" dedi.