Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar’ı ziyaret etti. Ziyarette çözüm süreci ve kentin sorunları ele alındı.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, beraberindeki heyetle DTSO Başkanı Ahmet Sayar’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Akar, çözüm süreci ile Diyarbakır’a muazzam bir yatırım potansiyelinin oluştuğunu dile getirdi. Çözüm sürecinin sağlıklı ilerleyebilmesi için, farklılıklar, diller ve dinleri zenginleşerek, birlikte yaşamayı öğrenmeyi gerektiğini ifade eden Akar, bu bağlamda da herkese önemli görevler düştüğünü söyledi. AK Parti olarak çözüm süreci ile ekonomik, sosyal, kültürel hayatta ve her alanı kapsayacak tamamıyla ve insanların yaşamlarını huzura erdireceğini kaydetti. Akar, "Çözüm süreci ile birlikte yatırımcının bölgeye yönelik ilgisinin oldukça arttığını, fiili olarak birçok yatırımcının bölgeye yatırım yapmak için girişimlerde bulunduğunu biliyoruz, nihai çözümün gelmesi ile birlikte, bu yatırımların artacağını ve Diyarbakır başta olmak üzere, kaynaklarını yeterli kullanamayan bölgedeki diğer illerin de 5 yıl içerisinde gayrisafi milli hasılalarını iki katına çıkarabileceklerini ve bu potansiyele sahip olduklarını ve yıllardır süregelen köklü bir sorunla karşı karşıya olduklarını ve çözümün karşılıklı iyi niyetli adımlar atılarak zamanla gerçekleşebileceğine inanıyoruz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DTSO Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır’ın kentin tüm dinamikleri ile çalıştıklarını ifade etti.