Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, il kadın kolları ile Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Kocaköy ziyaretinde esnaf ve vatandaşlara bir araya gelen Akar vatandaşlarla bir arada olma çabası içerisinde olduklarını ve Kocaköy seçmeninin bu seçimde de diğer seçimlerde olduğu gibi Ak Parti’nin yanında olacağına inandığı dile getirdi. Ak Parti olarak seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Akar, “AK Parti ailesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz, il ve ilçe teşkilatları olarak her fırsatta vatandaşlarımızla bir arada olma çabası içindeyiz. Kocaköylü hemşerilerimiz her zaman partimizin yanında yer almıştır. Partimizin girdiği her seçimde büyük bir destek veren Kocaköy halkının 7 Haziran seçimlerinde de desteğini devam ettireceğine inanıyorum” dedi.
7 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu belirten Akar, bu seçimde sandıklardan çıkacak oy oranıyla önümüzdeki dönemlerin temelinin atılacağını söyledi. Başarıya giden yolun birlik ve beraberlikten geçtiğine inandığını söyleyen Akar, seçmenden gelecek destekle başkanlık sistemi ve anayasa değişikliğinin önünün açılabileceğini belirtti. Ak Parti’nin hiçbir iktidar partisinin yapamadığı çözüm sürecinde iyi bir noktaya geldiğini de söyleyen Akar, “Bu seçimler, ülkemiz bölgemiz ve ilimiz açısından çok önemli, belki gelecek 15 yılımızı, gelecek 20 yılımızı hatta AK Parti’nin hedef koyduğu 2071’i çok yakından ilgilendiren seçimdir. Bizi başarıya götürecek olan tek şey birlik ve beraberliktir. İnanıyorum ki bu seçimlerde Diyarbakır’da Kocaköylülerin desteği ile oy patlaması yaparak, anayasayı değiştirecek başkanlık sisteminin önünü açacak 400 milletvekili sayısına ulaşacağız. 30 yıldır Türkiye’nin kanayan yarasını durdurmak için herkesin çözüm sürecine destek vermesi gerekiyor. Hep birlikte huzur ve mutluluk içinde yaşamak için ülkemizi ve bölgemizi karıştırmaya çalışanlara ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara, itibar etmemeliyiz. Ak Parti iktidarı, bugüne kadar hiçbir siyasi partinin yapamadığı veya yapmaya cesaret edemediği, çözüm sürecine getirmiştir. Allah’ın izniyle birlik ve beraberlikle akan kanı durduracağımıza inanıyorum. Sizlerin desteği ile çözüm süreci başarıya ulaşacaktır" diye konuştu.