Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, il başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türk İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 7. Bölge Temsilcisi Bahri Zülküf Karakoç’u ziyaret etti. Ziyarette çözüm süreci ve güncel sorunlar ele alındı.
Ziyarette bir konuşma yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Türk-İş’in kadın, gençlik ve engelli örgütlenmesi ile tüm sendikalara örnek bir davranış sergilediğini ve sosyal sorumluluk projelerinde önemli roller üstlendiğini söyledi. Akar, “Türk-İş, Türkiye’nin çalışma ve sosyal yaşantısıyla demokrasiye vurulan darbeleri ortadan kaldırmak için de çok ciddi sosyal sorumluluk projelerinde önemli roller üstleniyor. Türkiye’deki en önemli işçi konfederasyonlarından biri olan Türk-İş, AK Parti’nin iktidar olduğu günden itibaren sivil toplum örgütleriyle ve gönüllü teşekküllerle sürekli birlikte çalışıyor. Çözüm sürecinin başlaması ile birlikte Türkiye’de yaşayan bütün etnik ve inanç grupları olumlu yönde etkilendi. Ülkemizde yaklaşık 2 yıldır akmayan kan ve dökülmeyen gözyaşları bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Diyarbakır’da çözüm sürecine ciddi anlamda destek var. Bu süreci başlatmamızın temel amacı, ülkemizde ve bölgemizde kardeşliğin, huzurun, ekonominin, siyasal istikrarın tesisini sağlamaktır. İki yıldır başlayan çözüm süreci, bu coğrafyada ölümleri ortadan kaldırmış, tüm kesimlerin çözümden, kardeşlikten yana olduğunu göstermiştir. Çözüm süreci, Türkiye’nin acılarının sona ermesi ile birlikte, ülkede birlik ve beraberliğin, kardeşliğin yeniden inşası anlamını tesis etmiştir. Bu anlamda bütün çalışmalarımız halkımızın güveni ve huzuru içindir” dedi.
Türk İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Zülküf Karakoç, ziyaretten dolayı Akar’a teşekkür ederek, Diyarbakır için her zaman çalışacaklarını ve çözüm sürecini desteklediklerini söyledi.