Diyarbakır Yeşilay Şubesi, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Derneği (TBM) tarafından verilen bağımlılıkla mücadele uygulayıcı ve eğitici programlarına katılarak rehber öğretmenlik ve danışmanlık yapacak kursiyerlere sertifika verdi.
Yeşilay Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile ortaklaşa Diyarbakır ve ilçelerinde 24 merkez açtı. Açtığı programlarla psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmenlik yapacak 780 kişiye ulaşan TBM, programlara katılan öğretmenlere sertifika töreni düzenledi. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Diyarbakır Vali Yardımcısı Taner Bircan, Yeşilay Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Akif Seylan, Yeşilay Diyarbakır Şube Müdürü Ahmet Ay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Yeşilay Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Akif Seylan, Yeşilay’ın dünyada bağımlılıkla mücadele eden tek kurum olduğunu söyledi. Seylan, uzun süre faaliyet göstermekte yeterince aktif olmayan kurumun, uzun aradan sonra atağa geçerek ‘mücadele’ konusunda ciddi bir alt yapı oluşturduğunu kaydetti. Kurum olarak gelecek kuşağa bırakılabilecek en iyi şeyin bilgi olduğunu belirten Seylan, bırakacakları bilginin işe yarar olabilmesi için çalıştıklarını belirtti. Seylan, "Yeşilay bağımlılıkla mücadele eden tek kurum. Dünyada birçok kurum var alkolle mücadele eden tütünle mücadele eden, kumarla uyuşturucuyla mücadele eden ama bağımlılık alanında bütünüyle mücadele eden tek kurum Yeşilay. Uzun bir sessizlik döneminden sonra en büyük atağa geçen Yeşilay bağımlılıklarla ilgili çok ciddi bir alt yapı oluşturdu. Bugün bağımlılıkla ilgili çok önemli bir bilim kuruluna sahip. Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelede en önemli görevi önleyicilikle ilgili yaptığı çalışmalar. Bizden sonrasına ne bırakabiliriz diye düşündüğümüz zaman dedik ki biz bizden sonraya bilgiyi bırakabiliriz. Öyleyse bizden sonra ki kuşaklara bırakacak bilgiyi bir paket haline getirelim. Öyle güzel paketleyelim ki herkes hem paketi hem de içindekini çok sevsin" dedi.
Daha sonra konuşan Yeşilay Diyarbakır Şube Müdürü Ahmet Ay, amaçlarının anaokulundan üniversiteye kadar olan bütün öğrencilere ve ebeveynlere ulaşarak bağımlılığı en aza düşürmek olduğunu söyledi. MEB ile ortaklaşa yürüttükleri bağımlılıkla mücadele çalışmalarının valilik kurumları tarafından desteklendiğini ve Diyarbakır’da başlattıkları mücadelede iyi yerlere gelmeyi hedeflediklerini ifade eden Ay, "Türkiye bağımlılıkla mücadele formatı kapsamında buradayız amacımız anaokulundan itibaren sağlıklı yaşam ve bağımlılıklarla mücadeleyi esas alarak 78 milyona ulaşmayı hedefliyoruz. Diyarbakır’da da biz bütün ailelere bütün öğrencilere, ebeveynlere ulaşmayı hedefliyoruz. Hedefimiz şu, bağımlılığa uğradıktan sonradan değil de, bağımlılığa henüz düşmeden önce sorumluluğunun bilincinde olan işi bilen profesyonel ekip ile birlikte mücadele etmektir. Bu konuda bugün sertifika töreni amacıyla buradaydık. Diyarbakır da milli eğitim müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediğimiz programla anasınıfından itibaren bütün öğrencilere ve ebeveynlere ulaşmaktır. Valiliğimizin bünyesinde ki bütün kurumların desteklerini alıyoruz ve inşallah Diyarbakır’da ki bağımlılıklarla ilgili son yıllarda başlattığımız mücadelemizi birkaç yıl sonra çok iyi yerlere gelecektir" diye konuştu.
Tören katılımcılara plaket ve sertifikaların verilmesi ile son buldu.