Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Cevdet Yılmaz ile 10. sıra milletvekili adayı Alaattin Parlak Diyarbakır’da yaşayan Bingöl Zikte aşireti ile bir araya geldi.
Zikte aşireti ile yapılan toplantıya Bakan Yılmaz ve Parlak ile partililer katıldı. Diyarbakır’dan artık insanların başka bir yere çalışmak için göç etmeyeceğinin müjdesini veren Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, "Başka şehirden Diyarbakır’a gelecekler. Çözüm sürecine yerelden destek olacağız. Bu kavga bitsin anneler ağlamasın diyeceğiz. Kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Kardeşliğimizi, farklılıklarımızı güçlendirip ve özgürlüklerimizi geliştirip birliğimiz ile beraberliğimizi pekiştireceğiz. Çözüm süreci AK Parti’nin başlattığı bir süreçtir. Bu noktaya getirdiği bir süreçtir. Allah’ın izni ile sonuçlandırmak da AK Parti’ye nasip olacaktır" dedi.
Daha sonra konuşan Parlak ise, Diyarbakır’a üç proje ile geldiklerini belirterek, Diyarbakır’ın çok zengin bir kent olduğuna dikkat çekti. Parlak, "Çözüm süreci AK Parti’nin başlattığı bir süreçtir. AK Parti’nin bu noktaya getirdiği bir süreçtir. Allah’ın izni ile sonuçlandırmakta AK Parti’ye nasip olacaktır. Bizim temel hedefimiz Diyarbakır’da daha fazla iş ve aş olacaktır. Bunun için yeni projeler yapıyoruz. OSB’yi büyüteceğiz ve yenilerini kuracağız. Diğer taraftan turizmi geliştireceğiz. Diyarbakır aslında bir hazine üzerinde oturmaktadır. Diyarbakır varlık içinde yokluk çekiyor. Tarih, kültür, arazi ve genç nüfus başka bir yerde yok. Yeter ki huzurumuz olsun el birliği ve beraberliğimiz olsun" diye konuştu.
Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.