Diyarbakırspor’un kurucularından ve ilk antrenörlerinden ‘Gompo Cahit’ lakaplı Cahit Kargı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 87 yaşındaki futbol adamının vefatı kentte üzüntüye neden oldu.
Diyarbakır, futbolda bir değerini daha kaybetti. Diyarbakırspor’un kurucularından ve ilk antrenörlerinden ‘Gompo Cahit’ lakaplı Cahit Kargı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İlerleyen yaşına rağmen sağlığı yerinde olan ve bir süre önce Yeni Diyarbakırspor’un idmanına gelerek takıma destek veren 87 yaşındaki futbol adamımın aniden rahatsızlandığı, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.
SPOR CAMİASINDA BÜYÜK ÜZÜNTÜ
Kargı’nın vefatı spor camiasında derin üzüntüyle karşılandı. Yeni Diyarbakırspor’tan yapılan açıklamada, “Acımız büyüktür. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Diyarbakırspor camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.
Diyarbakırspor’un eski genel kaptanlarından Şahap Akçadağ ise, babası Şeyhmus Akçadağ ile beraber Diyarbakırspor’a büyük emek veren bir aile dostunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Akçadağ, “Rahmetli babamızla beraber çok emek verdiler Diyarbakırspor için. Önemli bir değeri ve baba dostunu kaybettik. Böyle değerler kolay yetişmiyor” dedi.