Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)Diyarbakır milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi, AK Parti’nin gerçek anlamda Türkiye partisi olduğunu belirterek, “AK Parti Türklerin de, Kürtlerin de partisidir. Ama diğer partiler bölgesel siyaset yapıyor. Bölgesel siyaset yapan partilerin çözüm üretecek gücü olmaz” dedi.
AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi kendisini ziyarete gelen eski milletvekili Osman Aslan’ı havaalanında karşılayarak seçim bürosunda ağırladı. Beraberindeki kalabalık partili grup ile havaalanından Osman Aslan’ı alarak seçim bürosuna geçen Seyyid Haşim Haşimi, 90’lı yıllarda Türkiye’de yaşanan sorunlar ve AK Parti hükümetleri iktidarları ile bu sorunların nasıl çözüldüğünü anlattı. 90’lı yıllarda çatışmalar yaşanırken dehşet verici manşetler atanların bu günlerde hiçbir şey olmamış gibi davranmasının etik olmadığını dile getiren Haşimi, o dönemlerde Kürtlere hakaret edenlerin, şimdilerde ise HDP’yi desteklediğini söyledi. Haşimi, çözüm sürecine ihanet süreci diyenlerin Kürtlerin gelecekteki hak hukuk ve çıkarlarına hizmet etmeyeceklerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, “O yıllarda oğlu, kızı kaybolan bir anne, baba devletin kapısına gidip ‘benim oğlum kayboldu nerde’ diye sorduğunda savcının ‘hayır oğlun bizde değil’ dediği vakit yıkılıyordu. Çünkü çok iyi biliyorduk ki savcıların oğlun bizde değildir sözü çocuğunun öldüğü anlamına geliyordu. Arkadaşlar biz böyle bir dönemden geçtik. O kolay bir şey değil. Önceden beri Kürtler zaten barış sürecini istiyordu. Önemli olan Kayseri’yi Yozgat’ı yani batıyı ikna etmekti. Yani Türkiye’de bu meseleyi asimile eden sivil ve askeri bürokrasiyi ikna etmek gerekiyordu. Topyekün toplumu Kürdü ile Türkü ile yola getirip ikna etmek gerekiyordu. Bunu herkes yapamaz. AK Parti Türkiye’nin partisi olduğu için Türkiye’de yaşayan herkesi kucakladı. Ama bazı partiler sadece bölgesel siyaset yapıyor. Bölgesel partilerin çözüm üretebileceği gücü olmaz. Bazı siyasi partilerin gücü olsa bile böyle bir niyetleri olmaz. Ama Ak Parti işte bu şartlarda az önce bahsettiğim bütün sivil ve askeri bürokrasiyi, bu dinamikleri bir araya getirip doğusuyla batısıyla halkı ikna edip liderlik gücüyle bu günlere kadar getirdi” dedi.
“BU ÜLKENİN GELECEĞİ KENDİ SİYASİ ÇIKARLARIMIZDAN DAHA ÖNEMLİDİR”
Milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi, bu ülkenin geleceğinin bütün partilerden ve kendi siyasi çıkarlarından daha önemli olduğunu söyledi. Haşimi, “Bölgesel Kürt yönetiminin başbakanı, cumhurbaşkanı önceden beri Kürt meselesinin çözümü ile ilgili bize katkı sunmaya hazır. Bu manada onlarla tartışmak yerine onların katkısını almak daha anlamlı. Ben bu ülkenin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini, sorunlarımızın çözümünü kendi siyasi çıkarlarımdan, her türlü siyasi partinin çıkarlarından daha önemli görüyorum. Yani bu ülkenin geleceği çocuklarımızın geleceği, torunlarımızın geleceği hepimizin siyasi çıkarlarından daha önemlidir” ifadelerini kullandı.