Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Diyarbakır Su Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekeleri çalışmalarına Çermik’te de başladı.
DİSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehirler Yasası’nın ardından hizmet alanına giren ilçelerde altyapı çalışmalarına devam ediyor. DİSKİ’nin hizmet alanına giren ilçelerden biri olan Çermik’te Tepe Mahallesi ve hastaneler bölgesi olarak adlandırılan Çukur Mahallesi’nde kanalizasyon şebekesi çalışmalarına başladı. Tepe Mahallesi Zeytin Sokak’ta bugünlerde başlanacak olan kanalizasyon şebekesi çalışması kapsamında 780 metre boyunca 200 milimetre çapında borular döşenerek yerleşim birimlerinin atık suları toplanacak.
Çukur Mahallesi’nde ise 2 bin 132 metre uzunluğunda ve çapları 200 ila 400 milimetre arasında değişen koruge ve betonarme boru döşenmesi çalışmalarında sona gelindi. Çalışmanın bitmesi ile birlikte Çukur Mahallesi’nde bulunan Kumludere, Ekinciler, Titinik ve Çiftköprü sokakları ile Siverek ve Kereze Sıdık caddeleri üzerinde bulunan yerleşim yerlerinin atık suları sağlıklı bir şekilde toplanmış olacak.
Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Tepe Mahallesi ve Çukur Mahallesi’nde toplam 2 bin 912 metre kanalizasyon şebekesi döşenmiş olacak.