Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kreş ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’nın rehber sağlayarak destek verdiği gezi programı başladı.
Çocuklarda kent ve tarih bilincini geliştirmek, kültürel değerleri yerinde incelemek ve bunları koruyarak geleceğe taşımak amacıyla başlatılan gezi programının ilki Eğil ilçesine yapıldı. Çocuk Destek Merkezi’nde eğitim alan 11-15 yaş arasındaki çeşitli okullardan 40 çocuk, sabah saatlerinde Sümerpark’ta toplandı. Eğitmenler gözetiminde belediye otobüsleriyle yola çıkan çocuklara çanta, tişört ve şapka dağıtıldı. Çocuklar Eğil’de feribota binerek, kral mezarlarının bulunduğu alana geldi. Burada Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Turizm Koordinatörü Metin Özçelik’ten Eğil’in, Eğil Kalesi’nin ve kral mezarlarının tarihçesini öğrenen çocuklar ardından fotoğraf çektirdi. Çocuklar kral mezarlarının bulunduğu zirveye tırmanıp, peygamber kabirlerini ziyaret etti.
2 BİN 500 ÇOCUK FAYDALANACAK
Kreş ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü eğitmeni Leyla Birlik, programdan 2 bin 500 çocuğun faydalanacağını ve amaçlarının ilçelerde ve kent merkezinde yaşayan çocuklarda kent aidiyeti oluşturmak olduğunu söyledi. Birlik, ilçelerde ve kent merkezinde yaşayan çocukları bir araya getirerek kaynaştırmayı, tarihi mekanların önemini kavratmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Diyarbakır ilçeleri ve kent merkezini gezecek olan çocuklar, farklı tarihlerde gezilere katılacak. Son gezinin kent merkezinde yapılması planlanıyor. Geziler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği toplu yemekle son bulacak.