Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ) tarafından bu yıl da erken Nevruz kutlaması yapıldı. Bu yılki Nevruz kutlamasına Dicle EDAŞ çalışanlarının yanı sıra, toplantı için Diyarbakır’da bulunan Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) iletişim çalışma gurubu üyeleri de katıldı.
Dicle EDAŞ, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Nevruz’u erken kutladı. Şirketin Diyarbakır Bölge Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen kutlama için hazırlanan Nevruz ateşini, Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, ELDER Ulusal ve Uluslararası Etkinlikler Koordinatörü Lale Yılmaz ve Genel Müdür Yardımcısı Avni Doğan birlikte yaktı. Daha sonra ‘Nevruz piroz be’ afişlerinin asıldığı alanda, yakılan ateşin etrafında yurdun dört bir yanından gelen ELDER iletişim yöneticileri ile Dicle EDAŞ yönetici ve çalışanları birlikte halay çekti. Dicle EDAŞ’ın bu yılki Nevruz kutlamasına, yağmur altında gerçekleşti.
ELDER İLETİŞİM ÇALIŞMA GURUBU DA KATILDI
Dicle EDAŞ’ın gelenekselleşen Nevruz kutlamasına bu yıl yurdun dört bir yanından ‘8. İletişim Toplantısı’ için Diyarbakır’a gelen ELDER İletişim Çalışma Gurubu üyeleri de katıldı.
Elektrik dağıtım ve tedarik sektöründe faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan ELDER’e üye olan Dicle EDAŞ’ın yanı sıra Başkent EDAŞ, AYEDAŞ, Toroslar EDAŞ, TREDAŞ, CLK, Van Gölü EDAŞ, AYDEM, Gediz EDAŞ, SEDAŞ’ın iletişim müdürleri ve uzmanları, 8. İletişim Toplantısı için Diyarbakır’da bulunuyordu.
“NEVRUZ KUTLAMASINA DENK GELMESİ MEMNUN ETTİ”
Toplantının yanı sıra Nevruz kutlamasına da katılan derneğin İletişim Çalışma Gurubu adına konuşan ELDER Ulusal ve Uluslararası Etkinlikler Koordinatörü Lale Yılmaz, şöyle dedi:
“ELDER, elektrik dağıtım sektöründe faaliyet gösteren 21 görevli şirketin oluşturduğu bir sivil toplum örgütüdür. Elektrik dağıtım şirketleri, lisansında belirtilen bölgede elektrik enerjisini tüketicilere ulaştırmakla yükümlüdür. Dağıtım sistemi, elektrik kullanıcılarına ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda eşit, taraflar arasında ayrım gözetmeksizin hizmet sunmakla yükümlüdür. Bu çerçevede 21 bölgede elektrik dağıtım faaliyeti veren özel hukuka tabi şirketlerin çatı örgütü olarak ELDER kuruldu. ELDER bünyesinde kurulan İletişim Çalışma Grubu 21 dağıtım şirketinin kurumsal iletişim müdürlerinden ve uzmanlarından oluşmaktadır. Her ay farklı bir dağıtım şirketinin genel müdürlüğünde yapılan toplantıların bu ayki toplantısı Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi ev sahipliğinde toplandı. Ülkemizde barış ortamının sağlandığı bugünlerde toplantımızın Nevruz kutlamasına denk gelmesi bizi çok memnun etti.”