Diyarbakır Su Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesinde 43 mahallenin içme suyunun dezenfeksiyonunu sağlayacak dezenfeksiyon odası kurdu. Hizmetten tam 6 bin 830 kişi yararlanacak.
DİSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehirler Yasası’nın ardından hizmet alanına giren ilçelerde yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmalardan biri de hayati değerdeki içme suyu dezenfeksiyon işlemleri oldu. DİSKİ Genel Müdürlüğü, son olarak Kulp’un Akdoruk olarak adlandırılan bölgesinde grup içme suyu dezenfeksiyon işlemlerini tamamladı.
KIRSAL NÜFUSUN YÜZDE 30’U YARARLANACAK"
Konu ile ilgili bilgi veren İçme Suyu Tesisleri Daire Başkanı Murat Taban, yapılan çalışmanın halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Taban, "Akdoruk grup içme suyunun dezenfeksiyonunu sağlayacak dezenfeksiyon odasının 43 kırsal mahalleye ve 6 bin 830 kişiye hitap edecektir. Bu nüfus Kulp’un kırsal nüfusunun yaklaşık yüzde 30’una denk gelmektedir" dedi.
"GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN DOZAJ POMPASI YAPTIK"
Dezenfeksiyon işlemlerinin kesintisiz sağlanması için güneş enerjili sıvı klor dozaj pompası yapıldığını dile getiren Taban, "Güneş enerjisi sistemi, beş günlük elektrik enerjisini aküye depolayarak, geceleri ve bulutlu günlerde de kesintisiz klor dozajlaması yapacak. Dezenfeksiyon işlemini gerçekleştirecektir. Çalışma sonucunda, Andoruk bölgesindeki 43 kırsal mahallede yaşayan vatandaşların, kent merkeze verilen sağlıklı içme suyu ile eşdeğer kalitede su alacaktır" diye konuştu.