Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi satranç takımı, 16-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve 13 ilin katıldığı turnuvada 7 madalya ve 21 oyuncuyla finale kaldı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi satranç takımı, 13 ilin katıldığı turunvada 7 madalya ve 21 oyuncu, 31 Mayıs’ta Balıkesir’de yapılacak satranç turnuvası finaline katılmaya hak kazandı. 13 ilin katıldığı bölge turnuvasında madalya şampiyonu olan satranç takımı başarılarından dolayı finale İstanbul’dan sonra en çok sporcu gönderen il oldu.
Genç kızlarda, Tuba Gür bölge şampiyonuyla eş puanlı, genç erkeklerde Furkan Ancar bölge ikincisi, Yusuf Ayata bölge üçüncüsü oldu. Yıldız erkeklerde, Fahri Seyrek bölge şampiyonu ile eş puanlı, Azat Öztekin bölge dördüncülüğüne hak kazandı. Yıldız kızlarda, Sümeyye Yıldırım bölge ikincisi, Büşra Sönmez ise bölge üçüncüsü oldu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi satranç takımını ağırlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, başarılarından dolayı sporcuları tek tek kutladı.
31 Mayıs’ta Balıkesir’de yapılacak turnuvadan takımın şampiyonlukla döneceğine inandığını ve umutlu olduğunu belirten Suvari, her türlü desteği sunacaklarını kaydetti.