Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından Dicle Kaygısız ve Kulp Ağaçlı beldelerinde açılan sanat okullarının ardından; üçüncü sanat okulu Ergani Şölen’de açıldı.
Büyükşehir Belediyesi, üçüncü sanat okulunu Ergani’nin Şölen beldesinde hizmete açtı. 1 Nisan 2014’te uygulanmaya başlanan Büyükşehir Yasası’yla belde belediyesine son verilen Şölen’de, belediye binası Kültür ve Sanat Okulu’na dönüştürüldü. 75 bin liraya mal olan düzenleme çalışmalarının ardından bugün yapılan açılış törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Ergani Belediyesi Eş Başkanları Aygün Taşkın ile Ramazan Kartalmış ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kültür ve Sanat Okulu’nun açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, mahallelere dönüşen köylerin önemine dikkat çekerek, “Bütün köylerimiz bizim için aynıdır. 950 köyümüz var. Halkımızın layık olduğu her türlü hizmeti yapacağız. Köylerimiz ve halkımız hangi şartlarda yaşıyor, biliyoruz. En iyi hizmetlere layıktır. Köylerimiz de Ofis gibi, Kayapınar gibi, Diclekent gibi, Suriçi gibi güzelleşecek. Altyapı için, kadınlar için, çocuklar ve yaşlılar için ne gerekiyorsa birlikte inşa edeceğiz. Bu bina eski belediye binasıdır. Bugün ise Büyükşehir Belediyesi adına birlikte kullanacağız. Çocuklarımız için dilimiz için, kültür ve sanatımız için, geleceğimiz için ne hizmet gerekiyorsa beraber yapacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin bir ayağı da artık burada Şölen’dedir. Şölen’de mahalle evi de yapılacak, biz de her türlü desteği, katkıyı sunacağız” dedi.
7 Haziran seçimlerini hatırlatan Anlı, belediye olarak siyasetten uzak durmaya çalıştıklarını; ancak bu seçimin tarihi öneme sahip olduğunu, birlik olunup HDP için sesin yükseltilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Açılış konuşmasının ardından Kışanak ile Anlı, çocuklarla birlikte Kültür ve Sanat Okulu’nun kurdelesini keserek, okulun açılışını yaptı. Sanat okulunu gezen Anlı ve Kışanak, okul hakkında bilgi aldı, çocuklarla birlikte oyunlar oynadı.