Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hastanenin poliklinik bölümünde tedavi olmaya gelen çocuklar için etkinlik düzenledi.
Hastane yönetimi poliklinik bölümünde muayene olmaya gelen çocuklar için palyaçolu etkinlik düzenledi. İstanbul’dan özel olarak getirilen palyaço çocuklara gösteriler yapıp beraber oyunlar oynadı. Etkinliğe çocukların yanı sıra hasta yakınları da ilgi gösterdi. Gösteriden sonra hastanenin diş hekimi Rojda Ferman Güneş, çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Uygulamalı diş fırçalama dersinden sonra çocuklara hastane yönetimi tarafından diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.
Daha sonra konuşan hastane yöneticisi Serhat Samancı ise, düzenledikleri etkinlikle çocukların hastane fobisini kırmayı, doktorları ve hastaneleri çocuklara sevdirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca çocuklar da diş sağlının önemli olduğunu ve etkinlik kapsamında hastanenin diş doktorunun çocuklara diş eğitimi vereceğini belirten Samancı, "Özellikle poliklinik bölümünde ki hastalarımı eğlendirmek istedik. Çünkü birçok hastamızda beyaz önlük fobisi var. biz de çocuklara hastanenin sadece beyaz önlük olmadığını, böyle eğlence ortamlarının da olabileceğini de çocuklarımıza hatırlatmak onları eğlendirmek, doktorları hastaneyi onlara sevdirmek ve bundan da istifade ederek diş hekimi arkadaşımızı çağırdık. Ağız ve diş sağlığı eğitimi konusunda çocuklarımızı bilgilendirmek istedik. Çocukların eğlenmesi, yüzlerinin gülmesi bizim en büyük isteğimiz. Amacımız çocuklarımızı mutlu etmekti" dedi.
"ÇOCUKLAR HER YERDE AYNI"
İstanbul’dan bu etkinlik için gelen akrobat Zeynep Kuyumcu Diyarbakır’a ilk kez geldiğini söyledi. Özellikle çocuklar için geldiğini ve çocukların çalışılabilecek en iyi yaş gurubu olduğunu belirten Kuyumcu çocukların her yerde aynı olduğunun altını çizerek, "Diyarbakır’a ilk kez geldim. Burada çocuklarla birlikte interaktif olarak bir şeyler yapmaktan ayrıca keyif alıyorum. Çocuklar her yerde aynılar" diye konuştu.
Gösteriyi çocukları ile birlikte izleyen aileler etkinliğin çok iyi olduğunu hastaneye gelmekten korkan çocuklarının bu tür etkinliklerle hastaneye ve doktorlara karşı daha ılımlı olduklarını söyledi.
Etkinlik diş fırça ve diş macunlarının dağıtılmasıyla son buldu.