Dicle Üniversitesi (DÜ), Kandilli Rasathanesi, Ankara AFAD ve konusunda uzman hocaların katılımlarıyla gerçekleşecek ’Diyarbakır ve çevresinin doğal afet riski’ çalıştayına ev sahipliği yapacak.
DÜ Konukevi’nde yarın düzenlenecek çalıştay öncesi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün ve DÜ Doğal Afetler Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şefik İmamoğlu ve davetliler katıldı. Burada çalıştay hakkında bilgi veren Prof. Dr. Eyigün, bir ülkedeki maddi ve manevi kalkınmanın temelinin, tüm kurum ve kuruluşların ortak çalışması ile mümkün olacağını söyledi. Sorunlar üzerinde hep beraber çalışıp, çalışmaların sonucuyla da kamuoyunun bilinçlendirilmesinin önemini hatırlatan Prof. Dr. Eyigün, "Yağ, un, şekeri bir araya getirip helva yapma görevi bizde, bunu ihtiyaç sahiplerine servis etme, bu konuda uyarma görevi ise basındadır" dedi.
Daha sonra çalıştaın içeriği ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. İmamoğlu, "Çalıştay iki gün sürecektir. 1. gün, Kandilli, Ankara AFAD ile Türkiye’de ve uluslararası alanda kendini kanıtlamış, konusunda uzman hocalarımız, sempozyumla bilgilerini paylaşıp soruları yanıtlayacak. 2. gün ise, çevre illerin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden, kaymakamlıklarından ve belediyelerinden gelen katılımcılarla bölgede ne gibi risklerin olduğunu ve neler yapabileceğimizi konuşacağız" diye konuştu.
Gerekli önlemler alındığında doğa olayının, afete dönüşmeden sadece bir doğa olayı olarak gerçekleşeceğini vurgulayan İmamoğlu, "Çalıştay sonrası sonuçları halkımızla paylaşıp olası afetlerin önüne geçmeye çalışacağız. Çalışmalarımızdaki mesajlarımızın, bölgemiz açısından önemli sonuçlar doğuracaktır" şeklinde konuştu.