Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın (SKS) organizasyonuyla ’Hep beraber sanat’ sergisi düzenlendi.
Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi fuaye alanında düzenlenen sanat sergisine, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, SKS Öğrenci Kulüplerinden Fotoğrafçılık Kulübü, Görsel Sanatlar Kulübü, Anadolu El Sanatları Kulübü, Güzel Sanatlar Kulübü öğrencileri ile Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi el sanatları kursiyerleri ve İngiliz Kültür Koleji öğrencileri çalışmaları ile katıldı. Serginin açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jale Saraç, Sur Kaymakamı Memduh Tura, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Vali Hüseyin Aksoy, Rektör Saraç ve rektör yardımcıları ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. Diyarbakır’da yapılan en büyük sergi olma özelliği taşıyan sergide farklı şekilde ve farklı alanlarda yapılmış 500 eser sergilendi. Vali Aksoy, sergiyi düzenleyen öğrenciler ve öğretim görevlileri eşliğinde sergideki tüm eserleri tek tek inceledi. Rektör Saraç, Güzel Sanatlar Kulübü öğrencileri tarafından yapılan çini eserini Vali Aksoy’a takdim etti. Vali Aksoy, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sergi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Sabri Eyigün, sanatın hayattaki değerine ve önemine değindi. Prof. Dr. Eyigün, birçok alanda eserin bulunduğu sergiye halkın gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, amaçlarının öğrencilerin birlik ve beraberlik duygularını harekete geçirerek, nezaket ve saygı davranışlarını geliştirmek olduğunu belirtti. Prof. Dr. Eyigün, "Bildiğiniz gibi sanat aslında kişiler arası ilişkilerde nezaket, ölçü saygı denge sağlayan bir uğraştır. Birlik beraberlik duygularını güçlendiren bir uğraştır. Biz de hem öğrencilerimizin bu alanda saygı nezaket gibi davranışlarını geliştirmek, aynı zamanda da birlik beraberlik duygularını güçlendirmek için böyle bir sergi yapmaya karar verdik. Şuan da 500’ün üzerinde sanat eserimiz sergide. 20 farklı sanat alanında vitraydan yağlı boyaya, heykelden seramiğe çiniden el işlemeliğine kadar 20 farklı alanda sergilerimiz devam ediyor. Bu anlamda da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Diyarbakır’da gelmiş geçmişin büyük sanat sergisi bu. Kamuoyunun ilgisi de çok fazla buda şunu gösteriyor, Diyarbakır da sanat olan ilginin çok fazla olduğunu gördük. Çünkü sanat az önce de belirttiğim gibi aslında insanları bir araya getiren, birleştiren, ruhları okşayan bir uğraş. Ruhun okşanması söz konusu olunca biraz da insani olunca herkesin ittifak ettiği ilgi duyduğu bir şey. Bu anlamda ilgi duyan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.