Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Okul üzümü akıl üzümü’ projesi kapsamında öğrencilere kuru üzüm dağıtımına başlandı.
‘Okul üzümü akıl üzümü’ projesinin Bakanlar Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından ülke genelinde kuru üzüm dağıtımına başlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülecek olan kuru üzüm dağıtım programı kapsamında, anaokulu, uygulama sınıfı ve temel eğitim birinci kademe öğrencilerine, Okul Sağlığı Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanmasına yönelik haftada 2 gün olacak şekilde kuru üzüm dağıtımına başlandı.
Türkiye genelinde aynı zamanda başlatılan bu program çerçevesinde Diyarbakır’da bin 100 okulda veli izni alınmış öğrencilere, kuru üzüm dağıtımına başlandı. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında toplam 184 bin 255 öğrenciye kuru üzüm dağıtımının yapılacağı kaydedildi.