Ergani ilçe Emniyet Müdürlüğü birimlerinin hafta içinde gerçekleştirdiği çeşitli operasyonlarda, esrar maddesi ve 67 kök esrar yapımında kullanılan hint keneviri ele geçirildi. Ergani İlçe Emniyet Müdürü Samet Mete Ünsal, ilçede uyuşturucuya geçit vermeyeceklerini söyledi.
Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce, yapılan asayiş uygulamalarına ilişkin yazılı açıklamada yapıldı. Açıklamada, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetler çerçevesinde, Şirinevler mahallesinde M.S.Y. isimli şahsın ikametinde esrar maddesi bulundurduğu ve ikametin damında esrar maddesi ekimi yaptığının tespit edildiği belirtildi. Bunun üzerine ilgili makamdan arama kararı alınarak, narkotik köpeği desteğiyle şahsın ikametinde arama yapıldığının ifade edildiği açıklamada, “Aramalarda 100 gram esrar tohumu, 1 adet fişeklenmiş esrar maddesi ve ikametin damında çeşitli kaplara ve bölmelere ekilmiş 67 kök esrar yapımında kullanılan hint keneviri bitkisi ele geçirilmiştir. İkamet sahibi M.S.Y. olay ile ilgili yakalanmış olup adli işlemlere başlanılmıştır” denildi.
Saray mahallesinde ise H.B. isimli şahsın umuma açık işyerinde ve çevresinde uyuşturucu madde satışı yaptığının tespit edildiğinin de kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bunun üzerine ilgili makamdan arama kararı alınarak narkotik köpeği desteğiyle bahse konu işyeri ve çevresinde yapılan aramalarda 221 paket fişeklenmiş satışa hazır halde yaklaşık ağırlığı 600 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmiştir. İşyeri sahibi H.B. işyerinde bulunamadığından yakalanamamış, Açık kimlik bilgisi tespit edilen H.B. nin yakalanması için gerekli çalışmalara başlanılmıştır.”
"EKİPLERİMİZ HASSASİYETLE ÇALIŞIYOR"
Uyuşturucuya yönelik çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Ergani İlçe Emniyet Müdürü Samet Mete Ünsal ise, ilçede uyuşturucuya geçit vermeyeceklerine dikkat çekti. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesi için tüm ekiplerin hassasiyetle çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Ünsal, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi uyuşturucu belasından korumak için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz. Değerli Ergani halkını Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 155 Polis İmdat hattımızı arayarak yaptığımız çalışmalara destek olmaya davet ediyoruz. Bu gün sokakta görmemezlikten geldiğimiz uyuşturucu tacirleri yarın bizlerin çocuklarını da uyuşturucu illeti ile tanıştıracaktır” dedi.