Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cevdet Yılmaz ile AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Alaattin Parlak vatandaşlarla bir araya geldi.
AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Alaattin Parlak’ın Yenişehir ilçesinde bulunan seçim lokalinde düzenlenen programa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Alaattin Parlak, seçim lokalinde buluştukları seçmenlere partilerinin 12 yıllık hizmetlerini ve 7 Haziran sonrasında yapmayı planladıkları projeleri anlattı. Yılmaz ve Parlak, daha güçlü bir Türkiye için vatandaşlardan destek istedi.
“DİYARBAKIR BİR HAZİNENİN ÜSTÜNDE OTURUYOR”
Bakan Yılmaz toplantıda 7 Haziran’da yapılacak seçimin önemine değindi. Vatandaşlardan destek beklediğini söyleyen Bakan Yılmaz, ülkede, güçlü bir yönetim olmadığı zaman sorunların çözülemediğini kaydederek, son 12 yılın değerlendirmesini yaptı. Bakan Yılmaz, “Son 12 yılda ekonomide ve dış politikada bu kadar başarı sağladıysak bütün bunların altında istikrar var. İhracatı 4 kat arttırdık. Her alanda ekonomimizi ileriye götürdük. Diyarbakır bir hazinenin üstünde oturuyor. Diyarbakır’da turizmi geliştireceğiz ve organize sanayi bölgesini büyüteceğiz. Güçlü yönetimler olmadığı sürece ne çözüm süreci gibi projeler hayata geçirilebilir, ne de ekonomi arzu ettiğimiz ölçüde gelişebilir. İstikrarımızın devamı çok önemli. Hükümetimizin güçlü bir şekilde yola devam etmesi çok önemli. Hükümet istikrarını devam ettirsin ki, çözüm sürecini sonuca bağlayalım. Bu nedenle huzur ve güven ortamının tam anlamıyla güçlü hale gelmesini sağlamalıyız" dedi.
“AK PARTİ’NİN HİZMETLERİ SAYMAKLA BİTMEZ”
AK Parti Diyarbakır milletvekili Alaatin Parlak ise yaptığı konuşmada AK Parti’nin yaptığı hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini söyledi. Parlak, “Gece, gündüz çalışacağım. İktidar varsa biz varız. AK Parti kültüründe yapılmayacak iş söylenmez. Biz yapacağımızı söyleriz ve icraat yaparız" diye konuştu.
“ÇÖZÜM SÜRECİNİ AK PARTİ BAŞLATTI, SONUÇLANDIRMAK DA AK PARTİ’YE NASİP OLACAKTIR”
Parlak, AK Parti’nin fakire de sahip çıktığını belirterek, Diyarbakır’da 13 bin 400 engelliye evde hizmet verdiklerini açıkladı. Çözüm sürecinin hukuki zeminde devam ettiğini ifade eden Parlak, “Baldıran zehiride olsa içeriz diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Çözüm sürecine hep destek vereceğiz. ’Bu kavga bitsin anneler ağlamasın’ diyeceğiz. Kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Çözüm süreci AK Parti’nin başlattığı bir süreçtir, sonuçlandırmak da AK Parti’ye nasip olacaktır" ifadelerini kullandı.
Bakan Yılmaz ve Alaattin Parlak, daha sonra vatandaşların istek ve taleplerini dinleyerek projeleri hakkında bilgi aktardı.