Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Bağlar ve Kayapınar ilçe örgütleri, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde geçtiğimiz ay 5 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayda kavgalı olan Güzel ve Güreli ailelerini barıştırdı.
Güzel ve Gürel aileleri arasında geçen ay Bağlar’ın Mevlana Halid Mahallesi’nde bıçaklı kavga olmuş ve 5 kişi yaralanmıştı. Olaydan 5 ay sonra taraflar HDP ile DBP Bağlar ve Kayapınar ilçe örgütleri tarafından düzenlenen yemekle barıştırıldı. DBP Bağlar ilçesinde düzenlenen barış yemeğine DBP ve HDP’nin Bağlar ile Kayapınar ilçe yöneticileri, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler ve kavgalı olan iki ailenin önde gelenleri katıldı.
Yemekte kendilerini kırmayıp barış sofrasına oturdukları için her iki aileye teşekkürlerini sunan DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Yücel Yentürk, “Biz de birbirimizle kavga edersek bu bizim için çok büyük bir ayıp olur. Biz parti olarak bu kavganın sürmesini kesinlikle istemiyoruz. Şunu unutmayalım ki kendi sorunlarımızı çözmeyinceye kadar düşmanlarımıza karşı savaşta başarılı olamayız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından DBP Bağlar ilçesinde her iki aileye yemek verildi.