Diyarbakır’da Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan’ın da katılımıyla 6. Bölgesel Hedef İzleme Toplantısı düzenlendi. Bölgeden 14 ilin İŞ-KUR il müdürlerinin de katıldığı toplantıda işsizlik oranını en aza indirmek ve iş faaliyetlerini daha etkin hale getirmek için yapılabilecek çalışmalar konuşuldu.
Diyarbakır’da bir otelde düzenlenen toplantıya Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Hakkari, Tunceli ve Diyarbakır olmak üzere 14 ilin İŞ-KUR il müdürleri katıldı. İŞ-KUR Genel Müdür Yardımcısı Özkan, bölgesel ziyaretlerle istihdama katkı sağlayacak hususları bir arada değerlendirmek için toplandıklarını söyledi. Özkan, açıklanan işsizlik verilerine de değinerek İŞ-KUR tarafından 2015 yılının ilk üç ayında 24 bin 772 kişinin işe yerleştirdiğini dile getirdi. Özkan, "Periyodik olarak her ay verileri takip edip hizmetlerimizin daha etkin olabilmesi için çalışmalarımıza hep birlikte devam ediyoruz. Amacımız bu yıl itibari ile bölgesel ziyaretlerle o bölgenin iç dinamiklerini, iç yapısını, istihdama katkı vereceğimiz hususları bir arada değerlendirebilmek ve sizleri bir araya getirerek illerin yapmış olduğu farklı uygulamaları örnekleri görüp faaliyetlerimizi daha etkin hale getirebilmek. Hedef bölgesel toplantılarımızın 6.’sı düzenlemekteyiz. Hedefimiz kurum hizmetlerini daha etkin, daha verimli nasıl sunabiliriz hep beraber değerlendirmek. 2015 yılının ilk üç aylık verileri yayınlandı. İŞKUR tarafından 246 bin 772 işe yerleştirme gerçekleşti. Bundan sonra yıl sonuna kadar faaliyetlerimizi arttırarak devam edeceğiz" dedi.
Diyarbakır İŞ-KUR İl Müdürü İsmail Koç Diyarbakır’da 95 bin 754 işsizin 2015 yılının ilk üç ayında 2 bin 541 tanesinin İŞ-KUR aracılığıyla işe yerleştirildiği ifade ederek çalışmalarının devam ettiğini söyledi.