Diyarbakır’ın Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı köylerin sorunlarını çözüp, eksikleri gidermek ve yaklaşan 7 Haziran genel seçimleri için köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı.
Köy ve mahalle muhtarların katılımıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen toplantıda, köy muhtarlarının sorunlarını dinleyen Kaymakam Maraşlı, çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kaymakam Mehmet Maraşlı, "Vakfımızda yeni bir başvurumuz açıldı, öksüz ve yetim her çocuğa 100 lira ödeme yapılacak. Köyünüzde mahallenizde öksüz ve yetim varsa bunların yardımlarda faydalandırılması için tespit edin ve başvurularını yapsınlar, burada aranan şart yok, öküz ve yetim olanların babaları ya da anneleri tekrardan evlenmiş olabilir fark etmez sonuçta çocuk yetim ve öksüz ise bu yardımda faydalanabilir. Mahallelerinizle ilgili yol, su ve diğer sorunlarınızın çözümü yönünde ilgili kurumlarımızla diyalog halinde olacağız ve bu tür sorunlarınızın çözülmesinde çaba sarf edeceğiz" dedi.
Kaymakam Mehmet Maraşlı, 7 Haziran’da yapılacak olan 25. dönem milletvekili genel seçiminde, vatandaşların iradelerinin sandığa yansıması için gerekli tüm güvenlik tedbirlerinin alındığı hususunu belirterek, bu süreçte yaşanacak herhangi bir olumsuzluk durumunda ilgili kurumların haberdar edilerek olabilecek sıkıntıların derhal çözüleceğini ifade etti. Kaymakam Mehmet Maraşlı, "7 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan genel seçimlerin ilçede daha sağlıklı yapılabilmesi için bütün önlemler alındı. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın, herhangi bir olumsuzluk durumunda ise ilgili kurumları haberdar edin ki anında sorun çözülsün" diye konuştu.
Daha sonra toplantıya katılan muhtarlar söz alarak görüşlerinin ifade etti. Toplantı katılımcıların seçimin huzur ve güven ortamında geçmesi ile ilgili iyi dilekleriyle sona erdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çok amaçlı konferans salonunda, Kaymakam Mehmet Maraşlı başkanlığında düzenlenen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, Kulp İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Nail Savaş ile mahalle muhtarları katıldı.