Türk Kızılay’ın ’Yaşat ki yaşayasın’ sloganı ile düzenlediği kan bağışı kampanyası kapsamında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 114 ünite kan toplandı.
Türk Kızılayı kan toplama aracı, Kulp ilçesine gelerek kan toplamaya başladı. Kurulan stantta, İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş kan verdi. Kan bağışında bulunan 114 vatandaş, vatandaşlık görevlerini yerine getirip ihtiyacı olanlara yardımda bulunduklarını belirtti.
Türkiye Kızılay Derneği Kulp Kızılay Şubesi Başkanı Tahsin Zengin, kan vermenin hayat kurtardığını söyledi. Zengin, ’Yaşat ki yaşayasın’ kampanyasına katkılarından dolayı başta İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı olmak üzere herkese teşekkür etti. Zengin, "Hiçbirimiz bir yakınımızın ihtiyacı anında kan bulunamadığı için tedavisinin gecikmesi ya da hastanede yatış sürecinin uzamasını istemeyiz. Hasta sedyede doktora götürürken doktor o anda hastanın dini, dili, ırkı, siyasi görüşü sormaz hastanın kan grubunu sorar ve acilen kan ister işte sizde Kızılay’a kan bağışınızı yapınız ki o hastaya kan ulaşsın, bugün bizi yalnız bırakmayan duyarlı tüm vatandaşlarımıza katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.