Diyarbakır’ın Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Amirliği tarafından okul servis sürücülerine eğitim semineri verildi.
Kulp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine yaklaşık 300 taşımalı eğitim servisi yapan sürücü katıldı. Seminerde açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları yaptı. Pehlivanoğulları, okul servis sürücülerine büyük bir emanetin verildiğini belirterek "Velilerimiz sizlere çocuklarını emanet ediyorlar. Öğrencilerimizi taşırken iki kat daha dikkatli olmamız gerekiyor. Siz şoför arkadaşlarımıza vereceğimiz bu seminerlerle işin önemine daha fazla dikkat çekmeyi hedefliyoruz" dedi.
Pehlivanoğulları’nın konuşmanın ardından polis memuru Yaşar Girgin, güvenli sürüş ve temel trafik kuralları, servis araçları ve çocuğun güvenliği, hızın görüş güvenliğine olan etkisi, servis sürücülüğü ve trafik ihlalleri, çocuk ve asayiş konuları hakkında servis şoförlerine eğitim verirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Amirliği tarafından okul servis sürücülerine verilen eğitim seminerlerinin devam edeceği belirtildi.