Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi koridorların ve poliklinik önlerinde cips satılması, vatandaşların tepkisine neden oldu.
Vatandaşlar, durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Vatandaşlar, çocuklarını hastaneye getirirken bu manzara ile karşılaştıklarını belirterek, "Zaten hastaların hareket alanı çok dar, bir de hastanenin içinde cips ve kola satılırsa bizim hiç hareket edecek alanımız kalamaz. Bu konuda hastane yönetimi, keyfi bir uygula ile satışa sunulan bu gıdaların hastane içinde değil hastane dışına taşınması gerekiyor. Yetkililerin bir an önce bu uygulamaya son vermesi gerekiyor" dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi Başhekimi Nurhak Özyaramış da, "Hastane içerisinde cips satılamaz diye bir yönetmenlik yoktur. Hasta hakları birimimiz var. Bu konuda vatandaşlardan bize bir şikayet gelmedi. Bence bir sorun teşkil etmiyor. Eğer bir sorun teşkil ediyorsa onu oradan kaldırırız. Cips satılan yer her hangi bir alan daraltmıyor. Bir çok hastanede bu şekilde gıda maddeleri satılıyor. Yine de bu konuyla ilgileneceğiz" diye konuştu.