Diyarbakır Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu (MYO) Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencileri HES’e inceleme gezisi düzenledi.
Silvan MYO öğrencileri, öğretim görevlisi Halime Seloğlu’nun önderliğinde Malabadi Çayı üzerindeki HES’i ziyaret ederek, teknik incelemelerde bulundu. Malabadi Çayı üzerinde inşa edilen baraj tipi HES’te teknik incelemeler yapan öğrenci grubu, barajın gövdesi, yüksekliği, yapısı ve debisi ile birlikte, su seviyesi, taşkın riski ve elektrik üretimi hakkında geniş çaplı bilgiler edindi.
İşletme mühendisleri tarafından öğrencilere santralin işletmesi hakkında bilgi bilgiler verilirken, öğrenciler enerji kaynaklarından elektrik üretimi konusunda geniş bilgi aldıklarını belirtti.
Öğrenciler, yapılan teknik inceleme de enerji üretimi ve elektrik santralleri konusunda son derece doyurucu bilgi aldıklarını kaydetti. Yetkililere teşekkür eden öğretim öğrevlisi Seloğlu, "Öğrencilerimizin okulda öğrendikleri bilgileri, gerçek hayattaki uygulamaları yerinde görerek pekiştirdik. Öğrencilerimizin edindikleri bilgileri nasıl kullanacaklarını yerinde görerek eğitimleri açısından farklı bir bakış açısı kazandılar. Bu tür inceleme gezilerimiz sürekli olacaktır. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.