Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen yıl sonu sergisinde kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru çalışmaları sergilendi.
Sergi öncesinde miniklerin defilesi, müzik dinletisi, savunma sporları gösterisi ve folklor oyunları gösterisi düzenlendi. Daha sonra açılış kurdelesinin kesen Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, “Bu kurslar sayesinde 27 tane okuma yazma kursu açtık. Böyle kurslar sayesinde kadınlar el becerilerini gösterme şansı buluyor. Kadınlar ekonomik açıdan da kazanç elde ediyor” dedi.
Silvan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Topçuoğlu ise bakanlık Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezleri’nde her yaş, eğitim, kültür, gelir ve sosyal statüdeki kişilere, onların ilgi istek, yetenek, talep ve beklentileri doğrultusunda mesleki, sosyal ve kültürel amaçlı kursların düzenlendiğini söyledi. Silvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü hakkında bilgi veren Topçuoğlu “ İmkanlarımız ölçüsünde 2014-2015 eğitim öğretim yılında kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği halinde Aile Destek Merkezleri’nde, Çatom’da, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde İş-Kur’da giyim, el sanatları, kuaförlük, ahşap süslemeleri, resim, Türk halk oyunları, satranç, futbol, voleybol, basketbol, halı kursları ve okuma yazma kursları olmak üzere toplam 258 kurs açılmıştır. Bu kurslardan toplam 4210 kursiyer faydalanmıştır. Bundan sonraki kurslarımız yaz kursları olacaktır” dedi.