Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşanan olayları takip edip haberleştiren gazeteciler kimliği belirsiz kişiler tarafından sosyal medya üzerinden tehdit edildi.
Silvan ilçesinde önceki gün HÜDA-PAR ile HDP’liler arasında yaşanan gerginlik üzerine ’Silvan’da olaylar çıktı’ başlığıyla haber yapan Malabadi Gazetesi’nin imtiyaz sahibi İhsan Yılmaz, sosyal medya üzerinden tehdit edildi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından sosyal medya üzerinden farklı isimlerle İhsan Yılmaz’a yapılan tehditlerde, "Ağzına güldük. Bu haberin üslubunu sana yedireceğiz. İyi yapmışlar ben orada olsaydım en az iki kişiyi hastanelik ederdim" denildi.
Silvan ilçesinde 3 gün önce ise JİNHA muhabiri Beritan Canözer, Diyarbakır Caddesi üzerinde akrabalarının evine giderken kimliği belirsiz bir kişinin kendisine "İpinizi çekeceğiz az kaldı. Bekleyin" diyerek tehdit ettiğini söyledi. Canözer, "Caddede o sırada sadece ben ve beni tehdit eden şahıs bulunuyordu. Daha önce kendisini hiç görmemiştim, tehdidin nedenini ben de bilmiyorum" dedi.
Silvan ilçesinde yaşanan olayları kamuoyu ile paylaşarak görevlerini yapmaya çalışırken tehdit edilen gazeteciler bu durumdan tedirgin olduklarını söyledi.