Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Nurhak Özyaramış, hastanede çocuk doktoru eksikliğinin olduğunu söyledi.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi’nde çocuk doktoru sıkıntısı yaşanıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan hastane başhekimi Nurhak Özyaramış, hastaneye hergün tedavi olmak için ortalama 150-200 çocuk hastanın geldiğini belirterek, sadece bir çocuk doktorunun bulunduğunu ve tüm hastalara yetişemediklerini vurguladı. Bu nedenle birçok hastaya bakamadıklarını kaydeden Özyaramış, “Bakamadığımız hasta çocukları acil polikliniğine yönlendiriyoruz. Orada pratisyen doktor hasta çocuklara bakıyor. Hastanede sadece bir çocuk doktoru var. Bu yüzden doktorumuz fazladan mesai yapmak zorunda kalıyor. Aynı zamanda hastanede yatan hasta çocuklar da var. Doktorumuzun hem hastalara hem de yatırılan hastalara bakması oldukça güç oluyor. Ailelerin hasta çocuklarını aile hekimine götürmedikleri için çocuk doktoruna çok hasta getiriliyor. Bunun sonucunda da ister istemez yoğunluk oluyor. Bu biraz da bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Hastanede Fizik tedavi doktoru, cildiye doktoru ve radyoloji uzmanı hiç yok. Kadın doğum doktoru eksikliğini de yaşıyoruz. Kadın doğum doktorlarından bir tanesi geçici görevle çalışıyor. Diğeri de öğleden sonra süt iznine çıkıyor. Gece doğum olduğu zaman geçici görevle gelen kadın doğum doktorunu çağırıp icap tutturamıyoruz. Bu yüzden doğum için getirilen hastalarımızı Diyarbakır’a sevk etmek zorunda kalıyoruz. Hastanedeki en büyük problemimiz çocuk doktorunun eksik olmasıdır” dedi.
Hastanede çocuk doktoru eksikliğinin yaşanmasından dolayı çocuğunu acil polikliniğine götürmek zorunda kaldığını belirten vatandaş Abdullah Tayar, “Hastanede sadece bir tane çocuk doktoru var. Bu da buradaki nüfusu karşılayamıyor. Hastane doktorları bu konuda eksik kadroyla çalışmak zorunda kalıyor. Öncelikle sabah saatlerinde çocuk doktorunun kapısının önü çok kalabalık oluyor. Tek bir çocuk doktoru bu hastanenin yükünü kaldıramıyor. Yetkililerin bir an önce bu doktor eksikliğini gidermesi gerekiyor” diye konuştu.