Diyarbakır’ın Bağlar ilçe Belediyesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Solin Çocuk Oyun Evi’nde yüzme kursuna katılarak yüzme öğrenen 42 kadına katılım belgesi verildi.
Törene yüzme öğrenen kadınların yanı sıra Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nevriye Çur, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gülfer Çoşkun ve Solin Çocuk Oyun Evi yöneticileri ve eğitmenleri katıldı.
Yüzmeyi ilerleyen yaşına rağmen çok iyi öğrendiğini belirten kurs öğrencisi Leyla Tekeş, yüzmeye gidemeyenler için yüzme kursunun faydalı olduğunu söyledi.
Solin Çocuk Oyun Evi’nde kadınlara yönelik yaklaşık iki aydır yüzme eğitimi verdiklerini ifade eden yüzme antrenörü Mizgin Öner ise, kadınların büyük bir istekle katıldıklarını söyledi.
Kadınların arasında olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat, yaşamının çoğunu evinde geçiren kadınlar için böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, “İmkanlarımız el verdiği sürece buna benzer çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
Konuşmadan sonra kursa katılan 42 kadına katılım belgesi verildi.