Diyarbakır Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Çoksüer, iş yeri ile ikamet ettiği evi arasındaki kilometreleri pedal çevirerek kullanıyor.
Diyarbakır’da spora dikkat çekmek için farklı bir çözüm bulan Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Çoksüer, evinden hastaneye her gün bisikletle gidip gelmeye başladı. Doç. Dr. Hakan Çoksüer, evi ile hastane arasında bisiklet kullandıkça kendini daha mutlu ve sağlıklı hissettiğini söyledi. Doç. Dr. Çoksüer, "Bisiklet sayesinde kısa sürede 10 kilo verdim. Bisiklet kültürü arttırmak için umarım hem diğer sağlık çalışanlarına hem de tüm vatandaşlara örnek olmasını temenni ederim. Dünyanın pek çok ülkesi bisiklet kullanımını arttırmak için özel çalışmalar yapıyor. Bisiklet kullanmak hem hava kirliliğinin önüne geçer hem de sürdürülebilir bir şehirde ve mutlu bir gezegende yaşamak için ideal bir spordur. Her yaşa ve her şarta uyumlu olan spor dallarından biridir. Özellikle Avrupa ülkelerinde ulaşım amaçlı olarak kullanıldığı için, trafik sorununu azalttığı için ve hava kirliliğini azalttığı için tüm dünyada ayrı bir öneme sahiptir. Bende ülkemizde daha yaygın bisiklet kullanılması için tüm vatandaşlarımızın işyerine bisiklet ile gidip gelmesini temenni ediyorum" dedi.
"BİSİKLET KULLANMAK MUTLULUK HORMONU SALGILATIR"
Evinin hastaneye çok uzak olmadığını belirten Çoksüer, "Bisikletle gidip gelmek hem eğlenceli hem de mutluluk verici. Bütün sporlardan farklı olarak bisiklet kullanırken vücudunuz endorfin salgılamaya başlar. Endorfin aslında ağrı kesici ve mutluluk sağlayan bir hormondur. Böylece stresten uzaklaşır ve panik atak gibi rahatsızlıklar ile depresyon riskiniz düşer" diye konuştu.