Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu, Midyat ilçesine bağlı Davirke köyüne giden ilk milletvekili adayı oldu. Köylüler ilk defa bir milletvekili adayını gördükleri için sevinçlerini gizleyemedi. İlk defa köye giden milletvekili adayı köylüler tarafından sevinçle karşılandı.
AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu 10-12 haneli Davirke köyünü ziyaret etti. Miroğlu’nun ziyareti yaşlı ve gençlerin gözlerinin dolmasına neden oldu. Köy girişinde vatandaşlara kendini tanıtan Miroğlu, "Ben AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu’yum" dedi. Köy sakinleri ise “Sizi televizyondan tanıyoruz. Oylarımız sizedir. Çünkü ilk kez bir vekil adayı buraya geldi” şeklinde konuştu.
Miroğlu, ilk defa bir milletvekili adayının gittiği, yolu bozuk, bir çok hizmetten mahrum olan köyde vatandaşlarla bir süre sohbet edip, AK Parti hizmetlerini anlattı. Miroğlu, seçilmesi durumunda hizmet alamayan bu köye en iyi hizmeti vermek için elinden geleni yapacağını söyledi.