Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı motorize ekipler vatandaşın huzur ve güvenini bozanlara karşı şehir giriş ve çıkışlarında uygulama noktaları kurdu. Yapılan uygulamalarda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildiği öğrenildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı motorize ekipler vatandaşın huzur ve güveni için kontrolleri sıklaştırdı. Diyarbakır-Mardin, Diyarbakır-Elazığ ve Diyarbakır- Şanlıurfa Karayolu üzerinde arama noktaları kuran ekipler, yabancı plakalı araçlar başta olmak üzere geçiş yapan tüm araçları durdurarak aramalar yaptı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izniyle yapılan aramalarda bir çok araçta ruhsatsız silah ile çok sayıda kesici alet yakalandı.
YILBAŞINDAN İTİBAREN 100’DEN FAZLA RUHSATSIZ SİLAH YAKALANDI
Motorize ekiplerin gerçekleştirdikleri aramalarda yılbaşından itibaren 100’den fazla silah ele geçirdiği belirtildi. Vatandaşın huzur ve güveni için 2015 yılı Ocak ayından itibaren her gün düzenli olarak yapılan uygulamalarla şehrin huzuruna kast edeceklere fırsat verilmediği bildirildi. Kentin giriş ve çıkışlarında arama noktaları kuran ekipler, şüpheli şahısların da GBT sorgusunu gerçekleştiriyor.
Motorize ekiplerin yaptığı uygulamada aranan araçlardan ve şahısların üzerinde çok sayıda bıçağın da ele geçirildiği öğrenildi.