Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim almaya başlayan öğrenciler, beyaz önlüklerini giydi.
Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Beyaz Önlük Töreni’ne Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, üniversitenin tanıtım filmi izlendi.
Törende 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültesi’ne birinci sıradan giren Mustafa Fırat Yavuz öğrenciler adına konuşma yaptı.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise konuşmasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Töreni’nin artık gelenekselleştiğini söyledi. Üniversitenin 2 bin yabancı öğrenci sayısı ile ’Uluslararası Üniversite’ unvanının hakkını verdiğini söyledi.
Üniversitenin tıp eğitimi konusunda güçlü adımlar attığını belirten Rektör Prof. Dr. Yörük, Tıp Fakültesi için yapılan yeni eğitim binasının en yakın zamanda hizmete gireceğini dile getirdi. Üniversitenin sağlık alanındaki gücünün bina ve betondan değil çok kaliteli bir akademik kadrodan geldiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yörük, emekleri için tüm hocalara teşekkür etti.
Genç hekim adaylarına tavsiyelerde bulunan Rektör Yörük, "Bir hekim adayı olarak her zaman talepkar olun, talebe hocasından sürekli yeni bilgi talep edendir. Üniversitemiz gerek öğrenci kulüpleri gerek AR-GE merkezleri ile Türkiye’de en üst sıralarda yer almaktadır, bu imkanlardan faydalanın" dedi.
Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız yaptığı konuşmada, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 1982 yılından bu yana ülke ve bölge için binlerce nitelikli hekim yetiştirdiğini söyledi. Bu yıl Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonucunda en başarılı ilk 12 bin öğrenci arasından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin tercih edildiğini belirten Prof Dr. Yağız, Türkiye’den 210 ve yurt dışından gelen 18 uluslararası öğrencinin 6 yıl sonra Trakya Üniversitesi’nden kaliteli, araştıran ve insanlığa hizmet sunmaktan gurur duyan hekimler olarak ayrılacaklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yörük, danışmanı olduğu Tıp Fakültesi’ne birinci sıradan giren Mustafa Fırat Yavuz ile Makedonyalı öğrenci Ayşenur Musaoğlu’na beyaz önlüklerini giydirerek ilk tıp kitaplarını hediye etti. Ardından bütün öğrencilere beyaz önlükleri protokol tarafından giydirildi.