Edirne merkeze Büyükdöllük köyü muhtarı, köylerinin yolu üzerinde bulunan 68 Fethullah Gülen kitabıyla, köyde yaşayan vatandaşların hiçbir bağlantısı olmadığını açıkladı.
Geçtiğimiz gün Jandarma ekipleri tarafından, Büyükdöllük köyü Ayvalıdere mevkiinde Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait 68 kitap yol kenarında yerde dizilmiş vaziyette bulunmuştu. Büyükdöllük Köy Muhtarı Ahmet Karanfil, çıkan haberlerle ilgili olarak köy halkının rahatsız olduğunu belirterek, “Bizim köy yolumuz Hamzabeyli sınır kapsına kadar devam ediyor. Lalapaşa’nın köyleri de bu kitapların bulunduğu yoldan geçiyor. Hatta yurt dışına çıkan TIR sürücüleri de bu yolu kullanıyor. Bu kitabı yoldan geçenlerde atmış olabilir. Kitapların bulunduğu yolda yoğun trafik var. Haberlerde köyümüzün adının yer alması bizleri rahatsız etti” dedi.
FETÖ’ye ait kitapların bulunmasının ardından köyde yaşayan vatandaşların birbirlerine tavırlarının değiştiğini, köylüye başkaları tarafından yanlış gözle bakıldığını belirten Büyükdöllük Muhtarı Ahmet Karanfil, "Bulunan bu kitapların köyümüzle hiçbir şekilde uzaktan yakından bağlantısı yoktur. Bunların kim tarafından atıldığı bilinmiyor. Yaşanan olayda köyümüzün adı geçmesi, vatandaş olarak bizleri rahatsız ediyor. Büyükdöllük köyünde yaşayan vatandaşlarımız her zaman milletin ve devletin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Devletimize ve milletimize yapılan bu darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Hiçbir köylü vatandaşımız yabancıya bir toprağını dâhil satmamıştır. Maddi durumu orta halli olsa bile hiçbir yere borcu yoktur. O bölgede aşağı yukarı ilçe köyleriyle beraber yaklaşık 50’ye yakın köy var. Bu kitapların atıldığı bölge Edirne merkezine yaklaşık 2 kilometre yakın bir mesafede. Biz köyümüzde yaşayanlar içtiği çorbadan sokakta gezen tavuğa kadar birbirimizi tanıyan insanlarız. İçimizde böyle birileri asla barındırmayız” diye konuştu.