Edirne’nin Enez ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Halkla Buluşma Günü’nde, belediye başkanına soru sormak isteyen vatandaş, zabıta tarafından zor kullanılarak alandan çıkarıldı.
30 Mart 2014’te yapılan Yerel Seçimler’de Enez Belediye Başkanlığı’nı kazanan Abdullah Bostancı, düzenlediği toplantı ile Enez halkına, 1 yıllık görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları anlattı. Enez Kale Caddesi’nde gerçekleşen halk buluşmasında vatandaşlara 1 yıllık faaliyetlerini ve gerçekleştirdiği projeleri anlatan Bostancı’nın konuşması sırasında elini kaldıran ve bir soru sormak istediğini söyleyen Tekin Gültekin isimli vatandaşın bu isteği Başkan Bostancı tarafından reddedildi.
Bostancı’nın soru talebini reddetmesine rağmen bulunduğu yerden konuşmanın yapıldığı kürsüye doğru yürüyen Gültekin’e, alanda bulunan zabıta memurları da engel olmak istedi. Israrla soru sormak isteyen Gültekin, zabıtalar ve belediye çalışanları tarafından kollarından tutularak alandan uzaklaştırdı. Uzun süren tartışmaların ardından sakinleştirilen Tekin Gültekin, daha sonra ise toplantı alanından kendi isteği ile ayrıldı. Bazı vatandaşlar tarafından yaşanan bu olay tepki çekti.
Yaklaşık 2 saat süren toplantıda 30 Mart 2014’ten bu yana yapılan çalışma ve projeler ile yapılacak projeler Enez halkına anlatıldı.