Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Eski Cami Kavşağında bulunan Küplü Havuzun çevresini yeniliyor.
Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kente bulunan belediyeye ait yeşil alanları güzelleştirmeye devam ediyor. Kentin birçok noktasındaki kavşakları ve parkları çiçeklerle donatan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, son olarak Eski Cami’nin yanında bulunan küplü havuza yeni bir görünüme kazandırmak için çalışmalara başladı.
Selimiye’nin siluetini bozan, trafikteki araç geçişlerini ve araçların görüş alanını engelleyen büyümüş çalıların temizleneceğini ifade eden Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Savaşçı, "Büyüyen çalılar yayaların geçiş güvenliğini de tehlikeye atıyordu. Yerlerine ekilecek mevsimlik çiçeklerle, şehir dışından gelen misafirlerimiz, Eski Cami tarafından Selimiye’nin siluetini daha iyi görebilecek" dedi.
Savaşçı, "Yayaların geçiş güvenliğini de sağlamak amacıyla büyüyen çalı türü bitkileri temizleme kararı aldık. Küplü havuz çimlendirilerek, yerlerine mevsimsel çiçekler ekilecek. Yapılan bu çalışmalar sonunda Selimiye Caminin silueti daha da güzelleşecek. Şehir dışından gelen misafirlerimizin, Eski Camii tarafından çok daha iyi görüntüler alabilecek" diye konuştu.