Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne halkına en iyi hizmeti sunmak adına, teknoloji çağının gereksinimlerine ayak uydurarak, Bilgi, Belge ve Arşiv Yönetim Sistemine geçiş yapıyor.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi olarak Edirne halkına en başından bu yana en kaliteli hizmeti ivedilikle sunmak adına çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Başkan Recep Gürkan, Edirne Belediyesi’nde, teknolojinin gelişmesiyle birlikte, eskiden olduğu gibi defter tutma ya da evrakları elle ulaştırma döneminin sona ereceğini söyleyerek, çok daha önceden hayata geçilmesi gereken bir sistem olan Bilgi, Belge ve Arşiv Yönetim Sistemine geçiş çalışmalarını hızla yürüttüklerini bildirdi.
Bilgi, Belge ve Arşiv Yönetim Sistemi ile Edirne Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne evrak teslim eden bir vatandaş, evrakla ilgili bütün aşamaları kendisine verilen kayıt numarası ile Edirne Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden takip edebilecek. Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ndeki Evrak Kayıt Masası’nda vatandaştan teslim alınan evraklar bilgisayara aktarılarak, elektronik ortamda ilgili müdürlüğe havalesi yapılıp, Başkan’a, ilgili Başkan Yardımcısı’na ve Müdürlüğe gönderilecek. İlgililer tarafından e-imza onayı alan evraklar anında ilgili müdürlüğün sistemine düşerek, işlemler elektronik ortamda daha da hızlı devam ettirilecek. Bilgi, Belge ve Arşiv Yönetim Sistemi ile bu işlemler devam ederken, vatandaş kendisine verilen kayıt numarası ile de, evrak ile ilgili tüm aşamaları da sistemden kontrol edebilecek. Ayrıca, vatandaşa sms ve e-mail yoluyla da bilgilendirme yapılabilecek. Sistemin en önemli yanlarından birisi de, vatandaş belediyeye şahsen gelmeden, evinden ya da iş yerinden elektronik ortamda başvurusunu yapabilecek.
Ayrıca, Bilgi, Belge ve Arşiv Yönetim Sistemi’nde belediye personeli ile ilgili daha doğru performans raporlarına ulaşabileceklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Halkımıza daha hızlı şekilde kalite hizmeti vermek adına çalışmalarımız devam ediyor" dedi.