Edirne’de, Şehit Asım İlkokulu’na ’Umut Ruhu’ projesi kapsamında, ’Ulusal Kalite ve Avrupa Kalite Ödülü’ verildi. Ödül, Şehit Asım İlkokulu adına okul müdürü Kadir Fidan’a ve proje yürütücüsü İngilizce Öğretmeni Şule Dinç Suna’ya İl Milli Eğitim Müdürü Özcan tarafından takdim edildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tunca Salonu’nda düzenlenen ‘Spirit of Hope’ (Umut Ruhu) adlı Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi ödül törenine, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk, il millî eğitim müdürlüğü şube müdürleri, E-Twinning Projesinde görev alan okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı.
Tören, Şehit Asım İlkokulu İngilizce Öğretmeni Şule Dinç Suna’nın E-Twinning Projesi kapsamında yaptıkları çalışmalarının sunumuyla başladı.
Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan sunum sonrası yaptığı konuşmada, "Avrupa Birliği’nin genişlemesi ve sürekliliğinin sağlanmasında önemli bir role sahip olan eğitim, birliğin gerçekleştirmeye çalıştığı politikaların başarısında kilit bir rol oynamaktadır. Türkiye, özellikle son yıllarda Avrupa Birliği’ne aday ülke olması sıfatıyla eğitim alanında da çeşitli düzenleme çalışmalarına yoğunluk vermektedir. Avrupa Birliği (AB), projeleriyle ortak kültür ve değerler çerçevesinde bütünleşerek üye ülkeler ve aday ülkeler arasında işbirliğini geliştirmeyi ve entegrasyonu derinleştirmeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda özellikle okullarımızın Avrupa Birliği projeleri yapması, Türkiye’nin AB süreci, eğitim reformu için güzel bir fırsat ve itici bir güç olarak ortaya çıkmaktadır. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda son iki yılda, 16 tanesi şu an devam etmekte olan, 27 tanesi de tamamlanmış olan toplam 43 Avrupa Birliği projesi bulunmaktadır. AB projelerinin nitelik ve niceliği bakımında Edirne, Türkiye’deki en başarılı iller arasındadır. Avrupa’daki okullar topluluğu olana E-twinning tüm bu amaçlara hizmet etmek için kurulmuş bir proje portalıdır. Bütün katılımcı ülkelerden öğretmenler bu portala kaydolabilir, birbirlerini bulabilir, sanal ortamda tanışıp, fikir ve örnek uygulama alışverişinde bulunabilirler. Bu bakımdan e-twining’in etkin kullanımı başarılı projeler geliştirmek ve yaygınlaştırmak açısından önem arz etmektedir. Edirne Şehit Asım İlkokulu da e-twining portalını başarıyla kullanan okullarımızdan biri olmuştur. Eylül 2012’de 12 ortakla başlayan ‘Spirit of Hope’(Umut Ruhu) adlı Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları projesi, çevrimiçi e-twinning araçlarını kullanarak da uygulanmış ve E-twinning Merkezi Destek Servisi tarafından başarılı projelerden biri olarak seçilmiştir. Bu ödüllü alarak son yıllarda eğitimde ciddi atılımlar yapan Edirne’yi bu alanda başarıyla temsil etmişlerdir. Avrupa’daki okullar ile online projelerin yürütüldüğü e-twinning portalı gibi yenilikçi öğrenme ortamları kullanımının ilimizdeki diğer okullar için örnek teşkil etmesini ve yaygınlaşmasını temenni ediyorum. Ulusal Kalite Ödülü ve Avrupa Kalite Ödülü Şehit Asım İlkokulunu ve bu çalışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bir sonraki hedef olan Avrupa e-twining ödülünü de alacağımıza inanıyor başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.
Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan tarafından Şehit Asım İlkokulu Okul Müdürü Kadir Fidan ve İngilizce Öğretmeni Şule Dinç Suna’ya Ulusal Kalite ve Avrupa Kalite ödülünü takdim etmesiyle sona erdi.