Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Edirne’deki TIR kuyruğu sıkıntısını ortadan kaldıracak olan TIR parkı inşaatının devam ettiğini söyledi.
ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Bulgaristan gümrüğünde yaşanan sıkıntılar nedeniyle oluştuğu belirtilen sınır kapılarındaki uzun TIR kuyrukları konusunda açıklamalarda bulundu.
Edirne’nin isminin TIR kuyrukları anılmasından oldukça rahatsız olduğunu söyleyen Öztürk, "Ortaya çıkan bu olumsuz tablo, şehrin sakini olarak bizleri üzüyor. Güvenlik sıkıntılarının yanında, şoförlerin insani ihtiyaçlarının karşılanması anlamında olumsuzluklar söz konusu. Valiliğimiz ve Belediyemiz de ellerindeki imkanlar kapsamında yardım faaliyetleri yürütüyor. Yaşanan sıkıntıların çözümü adına projelendirilen TIR parkı inşaatına 1 Mart 2015 tarihinde yapılan temel atma töreniyle başlandı. Aldığımız bilgilere göre inşaat çalışmaları hedefler ve program dahilinde aksaklık olmaksızın devam ediyor. Saha betonu çalışmalarının 30 Haziran tarihi itibarıyla, hizmet yapılarının ise 30 Temmuz tarihi itibarıyla tamamlanması öngörülüyor. Ayrıca TIR parkı içerisinde yer alacak işletmelere talip olacak hemşehrilerimizin de başvurularını Gümrük ve Turizm İşletmelerinin Kapıkule Müdürlüğü’ne yapmaları gerekiyor. TIR parkı projesinin tamamlanmasıyla kuyruklar ve beraberinde getirdiği tüm sorunlar tarihe karışacak" dedi.
Borsaya düşen görev kapsamında her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Öztürk, "Bilindiği üzere Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala gümrük kapılarımızda TIR geçiş belgesi dağıtım faaliyetlerini yürütüyoruz. Yapmış olduğumuz görevin sadece uluslararası karayolu taşımacılığı sektörünü değil, ülkemiz ihracatını da etkileyen ve azami özen gösterilmesi gereken bir kamu hizmeti niteliği taşıdığı bilinciyle hizmet veriyoruz" ifadelerini kaydetti.