Edirne Valiliği, Türkiye’ye örnek olabilecek yeni bir projeye imza attı. Obezite ile mücadele etmek amacıyla Edirne Valiliği’nin öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan ’Reçetemiz Sağlık’ projesinin protokolü imzalandı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü bir proje. Plates, yüzme, teniz gibi sporlar yaptırılarak ve diyetisyenler gözetiminde kişilerin durumuna ve ihtiyacına göre obez vatandaşlarımızı normal kilolarına döndürmek için geliştirilen bir projeyi uygulamaya başlıyoruz. Haftada 3 gün olmak üzere tespit edilecek 50 kişi antrenörler eşliğinde spor yaparak normal kilolarına kavuşturulacak. Türkiye’ye örnek olacak çok güzel bir proje. Ben şimdiden obezite olan vatandaşlarımıza ve görevlilerimize başarılar dileyerek protokole imza atıyorum" dedi.
’Reçetemiz Spor’ projesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda aile hekimliklerinde obezite teşhisi konulan 50 gönüllü vatandaş 6 ay boyunca doktorların tavsiyesi ile spor ve egzersiz yaparak sağlığına kavuşturulacak. Halk Sağlığı Müdürlüğündeki diyetisyenler gözetiminde vatandaşlar, sürekli kontrol altında tutulacak ve diyetisyenin verdiği programlara göre yemek düzenini değiştirmesi sağlanacak. Ayrıca katılımcılara atletizm, tenis, yüzme, plates ve fitness gibi aktiviteler yaptırılarak eski kilolarına dönmeleri sağlanacak.