Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, merkeze bağlı Tayakadın köyünde yapılan mera ıslahı ve amenajman çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Şahin, meraların ıslahlarının hayvancılığın gelişmesine vesile olacağını söyledi.
Edirne Tayakadın köyünde mera ıslah ve amenajman projesi faaliyetlerine katılmak üzere köye giden Vali Dursun Ali Şahin’e, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı da eşlik etti. Köy muhtarı ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Şahin, kendileriyle muhtarlık önünde sohbet ederek köy hakkında bilgiler aldı. Vali Şahin ve beraberindeki heyet daha sonra mera ıslahı ve amenajman projesinin uygulanacağı alana gitti. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Şahin, traktörlerden birine binerek mera ıslahının yapımını tecrübe etti.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ıslah çalışmaları sonrası yaptığı açıklamada, Tayakadın köyünün kentin mera yönünden en şanslı köylerden biri olduğunu belirterek, "İlimizin toplam 6 bin 900 kilometrekare alanın 14/1’i merayla kaplı. Meralarımızın ıslahı yönünde çalışmalarımız devam ediyor. 108 bin dönümün ıslah çalışmaları yapılmıştır. Tayakadın köyümüzde mera ıslahı ve amenajman projeleri geçen sene başlamıştı. Bu sene de devam ettiriyoruz. Geçen sene meraların 70 ton kadar gübrelendirilmesi sağlandı. Bu sene de sanıyorum 55 ton kadar gübreleme yapılacaktır. İnanıyorum ki bu meralar ıslah edilerek, buradaki hayvancılığın gelişmesine vesile olacaktır" dedi.
Tayakadın köy muhtarı ve köy halkı, mera ıslah çalışmalarının ardından Vali Şahin ve beraberindeki heyete etli pilav ikram etti.