Edirne Huzurevi’nde yaşayan Behiye Bircan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e kendi el emeği olan bir çift çorap hediye etti.
Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ’Yaşlılara Saygı Haftası’ kapsamında, Edirne Huzurevi Müdürlüğü’nde bakım altında bulunan 6 yaşlı, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti.
Ziyareti gerçekleştiren yaşlılardan Ekrem Pandar, Huzurevi Müdürlüğünde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün desteği ile usta öğretici önderliğinde yaptıkları ahşap boyama ürünlerinden oluşan hediyeyi Vali Şahin’e takdim etti. Ayrıca yine huzurevi sakinlerinden Behiye Bircan, kendi el emeği ürünü olan bir çift çorabı Vali Şahin’e hediye etti.
Huzurevi sakinlerinden Ekrem Pandar Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen İstanbul gezisinde Sultanahmet Cami ve Ayasofya Müzesi’ni gezdiklerini ve boğaz turu ile tüm İstanbul Boğazı’nı görme şansını yakaladıklarını anlattı. Pandar, hafta boyunca çeşitli eğlenceler düzenlendiğini belirterek, İl Müftülüğü tarafından huzurevinde vefat eden yaşlılar için Mevlid-i Şerif okutulduğunu da sözlerine ekledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, ziyaret sırasında kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken, il genelinde 2 bin 170 ağır engelli muhtaç aileye evde bakım ücreti olmak üzere aylık 1 milyon 700 TL ödendiğini ifade etti.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugünün gençleri yarının yaşlıları olacak. Yaşlılar bizim atamız, geçmişten geleceğe olan bağımızdır. Onları hoş tutmak, rahat ettirmek için elimizden gelenin fazlasını yapmak durumundayız. Huzurevinde kalan misafirlerimizi rahat ettirebilmek için çalışmalarımız sürüyor. İl Müftülüğü aracılığıyla Huzurevi Müdürlüğü’nde kadrolu imam görevlendirdik" dedi.