Edirne’de bulunan gaziler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığınca düzenlenen ’Gazilerin Kıbrıs Buluşması’ programına katılmak üzere Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır ve İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından Kıbrıs’a uğurlandı.
41 yıl önce kınalı kuzular olarak, soykırıma maruz kalan Türk vatandaşlarının güvenliğini sağlamak ve Türklerin barış ve huzur içerisinde yaşamına devam edebilmesi için adaya giden ve barış harekatı sonrasında Gazi olarak geri dönen vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının misafiri olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gönderildi.
Şehitlerin hatıralarının yaşatılması ve 41 yıldır o toprakları görmeyen, görme arzusu içinde yaşayan gaziler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde üst düzey devlet yetkilileri tarafından karşılanarak, savaşın gerçekleştiği alanları gezecek. Bunun dışında Kıbrıs’ta bulunan Türk Karargahının ziyaret edilmesi ve akşam yemeğinin karargah da yenilmesi, Kıbrıs’ta bulunan şehitliklerin ziyaret edilmesi ve savaşın gerçekleştiği belli bölgelerin gezilmesi de program içerisinde yer alacak.
Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, "Bugünlerimizi şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Devlet olarak sizlerin yanında olmak bizim boynumuzun borcudur. Şehit olmayı göze almayan insan gazi olamaz" dedi.
Barış Harekatı sırasında çıkarma yapılan yerlere ikinci kez ayak basacak olan gazilerden Ahmet İsmailoğlu da, "1974’te adaya barış götürmek için komanda olarak gitmiştim. Aradan geçen 41 yıl sonra bu kez gezmek için gidiyorum. Çok heyecanlıyım. Rabbim bana bu günleri de nasip etti. İnsanlar Umre ziyaretlerinde nasıl bir haz ve mutluluk yaşıyorlarsa aynı mutluluğu şuan ben de yaşıyorum. Bu topraklara barışın gelmesinden mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ise, "4 Kıbrıs Gazimizi, şehitler diyarı Edirne’den Kıbrıs’a gönderiyoruz. Kıbrıs Barış Harekatının ardından gazilerimiz Kıbrıs’a hiç gitmemiş. Bugün 41 yıl önce gazi olarak döndükleri Kıbrıs’a gitmenin heyecanını yaşıyorlar. İnşallah bu gezileri güzel ve zevkli geçer. Sağlıkla gider gelirler" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca tahsis edilen özel araçla İl Müdürlüğü önünden alınan gaziler, Vali yardımcısı Bakır ve İl Müdürü Özbaş tarafından havaalanına götürülmek üzere uğurlandı.