Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimine bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE) 2015 yılı faaliyetleri kapsamındaki eğitim ve tatbikat çalışmaları devam ediyor. Keşan İlçe Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ‘Hastane Afet Planı Yangın Tatbikatı’ gerçeğini aratmadı.
Edirne Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Keşan İtfaiye Ekipleri’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen tatbikatta, afet durumunda hastaların ve yaralıların kurtarılması canlandırıldı. Senaryo gereği sedye ve acil yardım malzemelerinin bulunduğu çantalarla binaya giren UMKE ve sağlık ekipleri, yaralıları ilk müdahalenin ardından bulundukları servislerden tahliyelerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. İtfaiye ve UMKE ekipleri, hastanede çıkan yangında mahsur kalan hasta ve yakınlarını kurtardı. Vatandaşlar, kurtarma operasyonunu ilgiyle izledi.
“YANGIN TATBİKATIMIZ BAŞARIYLA TAMAMLANDI”
Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, UMKE, itfaiye ve hastane bünyesinde kurulan acil kurtarma ekibinin tatbikatta koordineli çalıştığını ve tatbikatlar vesilesiyle acil durumlarda yapılacaklar konusunda personelin bir kez daha bilgilendirildiğini söyledi. Kişioğlu, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2015 yılında da UMKE olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü olarak Afet ve Olağan Dışı durumlarda İlk Yardım ve Sağlık Hizmetleri konusunda, ana çözüm ortağı olarak her zaman acil ve afetlerde sağlık hizmetleri sunumunda hazırlıklı ve reaksiyon kabiliyeti yüksek ekipler bulundurmak için yıl içerisinde böyle eğitim ve tatbikatlar düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Edirne UMKE ekip Lideri Dr. Nejdet Topçuoğlu da, İl Sağlık Müdürlüğü’nün verdiği destek ile UMKE ekiplerinin her zaman hazır ve donanımlı olarak tutulduğunu, acil ve afet durumlarında da çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
UMKE Ekibi’nin, hastane bahçesinde barınma çadırı, komuta çadırı, eğitim ve etkinlik çadırlarının kurulumu ile başlayan eğitim ve tatbikat, çalışılacak vakalar ve müdahale aşamaları konusunda personele gerekli eğitimlerin verilmesinin ardından personele katılım belgeleri takdim edilerek sonlandırıldı.