Edirne’de yaklaşık 50 yıldan bu yana kullanılmaz halde duran eski elektrik fabrikasının restorasyonu başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, binanın kültür merkezi ve nikah salonu olarak kullanılacağını söyledi.
Tarihi Tunca Köprüsü mevkiinde bulunan ve en son 1965’te kentin interkonnekte yurtiçi elektrik dağıtım şebekesine katılmasının ardından işlevselliğini yitiren tarihi binadaki restorasyon çalışmaları başladı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hatırlayacaksınız 30 Mart 2014’te yapılan yerel yönetim seçiminde, ilk seçim beyannamemde yer alan projelerden birisiydi burası. O zaman burasının restore edileceğini, burayı bir kültür merkezi ve nikah salonu yapacağımızı söylemiştim. Tabi seçim atmosferinde benim yalan söylediğimi, yapamayacağımı, burasının asla mümkün olmadığını, Anıtlar Kurulu’nun asla buraya izin vermeyeceğini söyleyenler de oldu. Seçimlerin üzerinden yaklaşık 14-15 ay geçti. Bu süre içerisinde arkadaşlarımla beraber gerçekten iyi bir çalışma yaptık ve iyi bir performans sergiledik. Projelerimiz, peyzaj projesi de dahil Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı ve geçtiğimiz ay ihalesini yaptık. Geçtiğimiz hafta iskeleler kuruldu ve restorasyonuna başladık" ifadelerini kullandı.
Gürkan, eski elektrik fabrikasının yenilenmesinin ardından tarihi binanın Edirne’nin kültürel marka değerine katkı sağlayacağını dile getirerek, "Burası bir kültür merkezi olacak. Tabi aynı zamanda birden fazla fonksiyonu olacak burasının. Nikahlarımızı da burada kıymayı düşünüyoruz. Burada eğlence ve alkol olmayacak çünkü burası aynı zamanda eski bir mezarlık. O yüzden burada gürültülü, eğlenceli işler olmayacak. Ama bunun dışında kültüre dönük bütün faaliyetler burada yapılacak. Edirne bence muhteşem bir bina kazanıyor" dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tarihi elektrik fabrikasının restorasyon çalışmalarını 1 yılda bitirmeyi hedeflediklerine değinerek, "Özellikli bir isim vereceğiz. Edirne’nin tarihine geçmiş, hizmetleri olmuş büyüklerimizden birinin ismini vermeyi düşünüyoruz. Henüz kendisin ile görüşmediğim için bir şey diyemiyorum, onayını aldıktan sonra açıklayacağım. Edirne kültür ve sanat şehri olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor" şeklinde konuştu.