Kırsalın Doğal Pazarı ve Girişimci Kadınlar Doğan Ürünler Pazarı, Edirne’de düzenlenen törenle açıldı. Organik ürünlerin yer aldığı pazara Edirneliler büyük ilgi gösterdi.
Edirne’de Cumartesi Pazarı’nın kurulduğu pazar yerinde hizmete açılan ’Kırsalın Doğal Pazarı ve Girişimci Kadınlar Doğan Ürünler Pazarı’nın açılış törenine, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, ETSO Kadın Girişimciler üyesi, kadın üreticiler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kadının gücünün devletin gücünün temsilcisi olduğunu belirterek, "Kadının gücü devletin gücü demektir. Bizleri burada bir araya toplayan kadın girişimcilerimizi tek tek tebrik ediyorum. Köylerdeki hanımlarımızın da buraya gelmesi onların da ticaret bir adım atmasının göstergesidir. Zaten diğer girişimciler de böyle yetişti. Bu işler yumurta satarak simit satarak başlanır daha sonra da gelişir gider. Köylerde yaşayan hanımlarımız köylerdeki güzellikleri il merkezleriyle buluşturan eli öpülesi hanımlarımızı ben tekrar tebrik ediyorum" dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da "Biz Cumhuriyet’in çocukları olarak erkeklerin üç adım gerisinde beş adım gerisinde giden kadınlar istemiyoruz. Biz Cumhuriyet’in çocukları olarak yan yana, omuz omuza, yürek yüreğe giden kadınlar istiyoruz. Biz Cumhuriyet’in çocukları olarak gerektiğinde erkeğin önünde giden, demokrasinin yolunu açan, insanlığın yolunu açan, gelişmenin yolunu açan kadınlar istiyoruz. Bizim kadınlarımız Atatürk’ün kızları. Bizim kadınlarımız Cumhuriyet’in kadınları. Bizim kadınlarımız çağdaşlığın, ilericiliğin en mükemmel örneği" ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardında Vali Dursun Ali Şahin, beraberindeki heyetle birlikte pazarın açılış kurdelesini kesti. Her Pazar günü kurulacak olan organik pazar yerinde, girişimci kadınların ürettikleri, köy ekmeği, bal, peynir, yumurta, el işi ürünleri, organik sebze ve meyveler gibi ürünler satışa sunulacak.