Edirne’de yaşanan sel ve su taşkınlarının ardından hasar gören ve uluslar arası yol statüsünde bulunan Lozan Caddesi’nde tadilat çalışmalarına başlandı.
Edirne Belediyesi ekiplerince yürütülen bakım, onarım ve tadilat çalışmalarında, kentte yaşanan sel ve su taşkınlarının ardından tahribat gören Lozan Caddesi’nde tadilat çalışmalarına başlandı. Anıtlar Kurulu’nun tarihi eserleri koruma ve yaşatma konusunda almış olduğu karar doğrultusunda, asfalt yapılamayan ancak Arnavut taşları muhafaza edilerek yineden düzenlenen tarihi caddede selin izleri siliniyor. Edirne Belediye Başkanlığınca yapılan açıklamada, "Mevsim ve hava şartlarının durumu doğrultusunda, Lozan Caddesi’nde yaptığımız tadilat çalışmaları en kısa sürede tamamlanacaktır. Halkımızın anlayışı için teşekkür ediyoruz" denildi.
Bulgaristan’da ve bölgede yaşanan şiddetli yağışların ardından Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su debileri, riskli seviyeleri aşmış ve Meriç Nehri’nin nehir suları, yatağından taşarak, Lozan Caddesi’ni sular altında bırakmıştı.