Edirne’nin Keşan ilçesinde, Keşan Devlet Hastanesi’nde yaşanan elektrik kesintisi sonrası jeneratörler devreye girmedi. Yoğun süren çalışmaların ardından hastaneye yaklaşık 1,5 saat sonra elektrik verilebildi.
Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Keşan Devlet Hastanesi’nde meydana gelen bir arıza nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı. Hastanenin jeneratörünün çalışmasına rağmen enerji vermemesiyle birlikte 170 yataklı hastane karanlığa büründü. Yaklaşık 1,5 saat süren elektrik kesintisi nedeniyle Acil Servis’e gelen vatandaşlar tedavi olamadı. Uzun süre bekleyen çok sayıda hasta elektriğin gelmemesiyle birlikte hastaneden ayrıldı. Öte yandan. çok sayıda hastanın yattığı yoğun bakım servisinde ise bulunan güç kaynakları nedeniyle elektrik kesintisi dolayısıyla herhangi bir sorun yaşanmadığı öğrenildi.
Elektrik kesintisinin yaşanmasının ardından ise hastane yetkilileri anında olay yerine gelerek, elektrik kesintisine müdahale etmeye çalıştı. Yapılan çalışmaların ardından 1,5 saat sonra hastaneye tekrar enerji verildi. Elektrik kesintisi ve jeneratörün devreye girmemesinin sebebi ise araştırılıyor.